Wat doet Martine?

Het werkterrein van Martine is enorm breed. Alles wat de natuur raakt lijkt ook in aanraking te komen met Martine. De meeste werkzaamheden bevinden zich op het snijvlak van inspiratie, educatie en advies.

 

In de media

Martine is een veelgevraagde deskundige. Zo schreef ze een natuurcolumn voor de rubriek VROUW in De Telegraaf en werd ze door diezelfde krant gevolgd in een speciale serie zomervlogs. Voor de serie Natuurlijk Flevoland van Omroep Flevoland trok Martine samen met Gerard van Ommen dwars door de jongste provincie van Nederland op zoek naar mooie en bijzondere stukjes natuur. Voor de Evangelische Omroep maakt Martine radio over de natuur. Verder weten de media Martine al sinds het einde van de vorige eeuw goed te vinden.

 

Schrijven

Of het nu gaat om speciale (zomer)columns voor bijvoorbeeld Natuur- en Milieu Federaties en Radio 5. Om inspirerende stukken voor hoveniers en wellnesscentra of om inspirerende lezingen. Martine gaat geen mogelijkheid uit de weg om haar missie te bereiken: mensen dichter bij de natuur brengen en de natuur dichter bij de mensen. Ze schrijft zowel in opdracht als voor zichzelf. Tot dat laatste behoort ook haar blog die hier te lezen is.

 

Educatie

Martine kwam al vroeg in aanraking met de natuur, maar dat is voor veel kinderen geen vanzelfsprekendheid. Daarom organiseerde Martine onder andere voor de Dierenbescherming speciale Kindernatuurexcursies, maakte ze natuurlessen voor basisscholen en zet ze haar succesvolle project Mijn Stukje Natuur ook nadrukkelijk in om jonge mensen te betrekken bij de natuur.

 

Advies

Martine wordt vaak gevraagd om te adviseren. Zo is zij expert op het gebied van stadsvogels. Zo was bijvoorbeeld haar uitgebreide kennis van de huiszwaluw reden voor Vogelbescherming Nederland om haar te vragen een adviesrapport te schrijven voor huiszwaluwbescherming.
Ook diverse gemeenten, woningbouwcorporatie en bouwbedrijven weten haar te vinden voor advies over vogels en natuur.

Martine Dubois © 2024  BTW NL001975408B46 // Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl