Passie in de achtertuin

Verrukt staar ik naar mijn klimophaag! Het is echt waar,  het is niet de eerste keer dat ik het zie. Er blijken een voordeur en een achterdeur te zijn. De ene neemt altijd de voordeur dicht bij de muur en de andere de andere ingang, goed verborgen achter klimopblaadjes. Een koppeltje heggemussen heeft hun intrek genomen in mijn klimop! Super leuk, maar… dat wordt dus een spannende bedoening in mijn achtertuin!

 

De heggemus is geen mus, ondanks zijn naam. Je kunt het zien aan zijn snavel, die is spits, dus weet je dat hij vooral insecten eet. Hij lijkt wel iets op een mus met zijn bruingrijze verenkleed maar zijn gedrag is erg anders dan onze straatschooiertjes. Hij rent voorovergebogen van struik naar struik om zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Ondanks zijn verlegen voorkomen is het liefdesleven van de heggemussen op z’n minst pikant te noemen… Meneer Heggemus is een echte macho, je kent dat type wel: zo’n echte gespierde stoere bink van de sportschool. Dat deze meneer Macho niet genoeg heeft aan alleen zijn eega is meteen al duidelijk. Meneer flirt erop los en snoept voortdurend buiten de deur. Maar best bijzonder, Mevrouw Heggemus houdt er altijd ‘slechts’ één of zelfs twee geliefden op na! Dit zijn vaak van die lieve mannen, echte soulmates. De avonturen van mevrouw Heggemus zijn zinderend en staan bol van balts, aandacht en passie van haar geliefdes. Ik kan een glimlach niet onderdrukken, alle vrouwen zijn toch ook hetzelfde, aandacht vinden we heerlijk! Wat ik alleen wel gek vind, is dat meneer Macho hartstikke jaloers is. Als hij zijn eega betrapt met één van haar geliefden, is hij woedend en gaat hij zelfs zo ver dat hij het sperma van de minnaar uit haar achterlijf pikt, in een vertwijfelde poging om bastaardkinderen te voorkomen! Maar het mag allemaal weinig baten. Want ook na deze knallende ruzie geven beide echtelieden de vrije liefde niet op. En op het moment dat alle eieren zijn gelegd weet manlief ook niet meer van wie nu welk ei is. Hij laat het dan voor wat het is en brengt goed gemutst de bastaards groot, terwijl die ‘goede kennis’ van zijn vrouw regelmatig langs komt om te helpen met de kinderen.

 

Dit is met recht ‘pikant’ te noemen en toch niet helemaal zoals het bedoeld is, lijkt mij… Ik google even op de definitie liefdesrelatie: ‘Een liefdesrelatie is een structuur waarin in twee geliefden elkaar ontmoeten om samen een veilig nestje te bouwen’. Ik moet grinniken om deze zeer passende definitie. ‘Liefdespartners hebben veel gemeen, maar zijn ook aanvullend op elkaar en kunnen daardoor problemen het hoofd bieden’ vervolgt de definitie. Wat klinkt dit heerlijk knus en veilig… Tja, dit lijkt in de basis ook op te gaan voor mijn heggemussen, met hun nestje in mijn klimop… en mocht het met de kinderen even te veel worden? Dan is er altijd die goede ‘huisvriend’ die even bijspringt!

< Ga terug


Martine Dubois © 2023  BTW NL001975408B46 // Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl